www.sporen-met-rob.nl

(Rotterdamse Tramweg Maatschappij)

RTM, 13-10-1985

Als ik vroeg in de morgen in Hellevoetsluis aankom is alles nog in volle rust....behalve bij de vrijwilligers van de RTM die deze dag weer ritten voor het publiek gaan maken. Een jaar daarvoor (1984) was ik hier ook, ogenschijnlijk is er niet veel veranderd voor de buitenstaander maar achter de schermen is er natuurlijk weer hard gewerkt aan al dat prachtige museummaterieel.

Foto (Rob van der Rest) Stoomloc 56 en dieselstel 1602 zijn al gereed voor de komende diensten. Links staat het restauratierijtuig en de tafeltjes en stoeltjes staan op het terras gereed om de eerste reizigers en sympathisanten te verwelkomen. Heerlijk als RTM liefhebber om met de camera in de hand de dag te beginnen.  Hellevoetsluis Tramhaven 13-10-1985.

Foto's (Rob van der Rest) Inmiddels is de 56 aan het rangeren en worden de rijtuigen aangekoppeld en alles klaargemaakt voor de eerste rit.

Een poosje later zal de eerste trein vertrekken naar Vlotbrug. Stoomloc vr en dieselloc kort erachter.

Foto's (Rob van der Rest) Boven: RTM loc 56 is met de eerste tram van die dag vertrokken, het aantal passagiers is al behoorlijk en het beloofd een mooie zonnige dag te worden. De onderste foto is van de retourrit. In Vlotbrug is de 1602 "Reiger" voor de trein gekomen en deze brengt de museumtrein weer terug naar Hellevoetsluis Tramhaven.  Hellevoetsluis 13-10-1985.

Na zelf ook een keer een rit meegemaakt te hebben, even pauze met een bakkie koffie en dan na het maken van nog een foto weer naar huis.

Foto (Rob van der Rest) Bijna net zoals 'vroeger', nog een klein stukje en dan is het eindpunt bereikt.  Hellevoetsluis 13-10-1985.