www.sporen-met-rob.nl

(Rotterdamse Tramweg Maatschappij)

RTM, 21-05-2018

Op 2e Pinksterdag, want dat was het op 21 mei, had de RTM in Ouddorp een leuk programma onder de naam "Goederenspektakel" opgezet voor haar bezoekers. De laatste keer dat ik de RTM bezocht was in 2007 dus werd het tijd om weer eens langs te gaan en mee te rijden. Er stonden zowel goederen - als passagierstreinen op het programma. Voorts waren er ook nog stoommachines te zien, een draaiorgel, oude vrachtwagens, de RTM bus en nog veel meer. Omdat ik niet de gehele dag aanwezig kon zijn was ik er rond 11 uur. Mooi op tijd om de eerste goederentrein getrokken door stoomloc 50 op de chip vast te leggen.

Foto (Rob van der Rest) Het bord langs de autoweg is niet te missen, dr moet je zijn dus, langs het Grevelingemeer 'De Punt West'.

Foto's (Rob van der Rest) De eerste rit was die van loc 50 met een goederentrein (trein 21G) van de remise tot aan Middelplaat Haven. De trein wordt hier gefotografeerd thv. de inrit naar het museumterrein. De middelste van de 5 rijtuigen had echt vee aan boord in de vorm van een aantal schapen. Ouddorp, de Punt West.  21-05-2018.

Snel haastte ik me weer terug richting perron bij de Remise, ik wilde met passagierstrein 11 mee naar Scharendijke - West Repart.

   

Foto's (Rob van der Rest) Links: de 1804 'Kievit' die later die dag ook ingezet zou worden.  Rechts: nadat ik ingestapt ben, kan ik vanuit het rijtuig nog de vrolijke bespeelster van het buikorgel fotograferen die met succes voor een gezellige sfeer zorgde. Stoomloc 54 neemt het deel tot Middelplaat Haven voor zijn rekening. In de achtergrond is de voorkant zichtbaar van de DE-loc M 67. 

  

Foto's (Rob van der Rest) Na een voorspoedige rit gaat bij de halte Middelplaat Haven stoomloc 54 van de trein af en wordt zijn werk door loc 50 overgenomen.

Foto's (Rob van der Rest) Het personeel van loc 50 is bezig de machine aan te koppelen, nauwlettend gadegeslagen door een aantal van de reizigers. De Chevrolet type 3100 fungeert deze dag als vrachtwagen voor het vervoer van o.a. melkbussen. Middelplaat Haven 21-05-2018.

Aangekomen bij eindpunt Scharendijke - West Repart loopt de loc 50 om om daarna weer met tender vr te vertrekken richting Ouddorp remise.

Foto (Rob van der Rest) Loc 50 loopt om voor de terugrit. Station Scharendijke - West Repart  21-05-2018.

   

Foto's (Rob van der Rest) Links: tijdens de stop in Port Zelande worden de goederenwagens van stam 1 aan de trein bijgeplaatst. Vanuit het rijtuig van onze trein 12 kijken we naar de meester en een stukje van loc 54. Rechts boven: ook de RTM bus 147 kan ik vanuit de rijdende trein fotograferen als deze op weg is richting Ouddorp.

Eenmaal aangekomen in Ouddorp Remise maak ik daar ook nog wat foto's. We worden verwelkomt met draaiorgelmuziek.

Foto (Rob van der Rest) Het draaiorgel "De 3 kruiken" in volle glorie voor de remise. 

Foto (Rob van der Rest) Ook de Chevrolet 3100 die we eerder zagen tref ik hier, deze is beladen met melkbussen. Daarachter staat het fraaie Postrijtuig en rechts de M 1804 met enkele personenrijtuigen.

Foto's (Rob van der Rest) Diesel in optima forma. Links motorwagen 1804 'Kievit' en rechts de M67 die de goederenstam Nr.1 van de trein gehaald heeft die zojuist als trein nr.12 is binnen gekomen aan het perron. Na enige tijd (foto onder) wordt de goederentrein elders neergezet door de M 67 zodat stoomloc 50, die nog op het achterliggende spoor staat, voor zijn trein 113 geplaatst kan worden voor zijn volgende rit naar Scharendijke - West Repart.  Ouddorp Remise 21-05-2018.

Foto's (Rob van der Rest) Loc 50 komt voorbij om zich voor trein 113 te plaatsen die in de achtergrond te zien is.  Ouddorp Remise 21-05-2018.

Foto (Rob van der Rest) Als laatste opname maakte ik nog een foto van het tegelplateau wat aan de wand van de remise hangt. De schittering van de zon van buiten door de ramen kan ik niet wegnemen. Een uniek bezit.

Met een foto van mijn treinkaartje van die dag sluit ik af. Het had de moeite geloond om weer eens langs te gaan.