www.sporen-met-rob.nl

Zuid Frankrijk, Dal van de Garonne.

Stations en overwegwachterwoningen.

Na een vakantie doorgebracht te hebben in Andorra ging het op 16 juli 2013 weer huiswaarts. In de vroege ochtend vertrokken we, na een bijzondere vakantie, uit het kleine staatje. Vanuit Andorra reden we over de N 20 naar het noorden richting Toulouse. De N 20 loopt ook een flink stuk langs de spoorlijn die loopt van station Toulouse Matabiau naar Latour-de-Carol wat vlak tegen Andorra aan ligt. In Andorra zelf vind je géén spoorwegen vanwege het feit dat de dalen daarvoor te smal zijn. Aangezien ik rechts achterin de bus zat probeerde ik vanaf mijn zitplaats wat foto's te maken in de hoop ook nog een rijdende trein tegen te komen. Het bleef echter bij wat stations en overwegen, maar...niet minder leuk.

Foto (Rob van der Rest) In de achtergrond is nog net een stukje van de Pyreneeën te zien van Andorra.  Opname op 16-07-2013.

Na de passage van Merens les Vals lukte het om wat te fotograferen.

Foto (Rob van der Rest) Een eerste spoorwegovergangetje fotografeerde ik in de Gemeente Ornolac-Ussat-les-Bains. Op één van de bordjes bij de overweg staat een bordje naar camping La Bergerie. Het oude overwegwoninkje stond er nog en ook nog het oude gebouwtje waar de overwegwachter inzat tijdens zijn dienst. Rechts loopt de N 20.  Opname op 16-07-2013.

Foto (Rob van der Rest) Aan de rand van bovengenoemde Gemeente bevind zich het stationnetje met de fraaie naam La Gare du Cuir Et de la Laine. Op het bord op het stationnetje heeft men het laatste deel maar weggelaten. Opname op 16-07-2013.

Een stukje verder kwam ik nog 2 overwegen tegen waarbij het lukte om ze vanuit de rijdende bus te fotograferen. Ze liggen tussen de stations van Cuir en Tarascon sur Ariege.

Foto (Rob van der Rest) Hoewel er een overwegwachterwoning aanwezig is wordt deze overgang alleen beveiligd met een aantal stopborden.  Opname op 16-07-2013.

Foto (Rob van der Rest) Een klein stukje verder lag deze overweg, ook hier is er nog de overwegwachterwoning maar de overweg is wel beveiligd met slagbomen. Opname op 16-07-2013.

Foto (Rob van der Rest) Het laatste station wat ik kan fotograferen is het station van Tarascon sur Ariege. Het is wat groter als het station van Cuir en het werd in gebruik genomen op 20-08-1877. Opname op 16-07-2013. Het moet prachtig zijn om in deze omgeving, in het dal van de Garonne vakantie te houden en als het even kan treinen te fotograferen. De dienst wordt trouwens gereden door de TER (SNCF) met de stellen serie Z 27500.