www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Rijen en Hulten, juli 1997.

Vakantie, dus veel tijd met de familie doorbrengen en minder met de treinenhobby bezig zijn. Zo nu en dan toch even langs de lijn bij Rijen, 10 minuten met de auto vanuit mijn vakantieplek in Chaam. Door de bouw van een nieuw wijkje waren enkele mooie verhogingen ontstaan. Het bekende hekwerk van Prorail stond er nog niet, alleen wat kleine lage betonpaaltjes en struiken, maar daar kon ik mooi overheen fotograferen. Het nadeel was dat ik ook maar naar n kant foto's kon maken, toen niet ideaal, maar voor nu een mooi tijdsbeeld want tegenwoordig kan je hier geen enkele opname meer maken. Een beetje klimmen en wat schrammen oplopen maar dan heb je ook wat... Ik legde alleen de goederentreinen vast die voorbijreden.

Foto (Rob van der Rest) Op de foto zien we de 1634 met lege ertstrein 49114 naar de Maasvlakte. De loc was ook nog lang op de sporen te vinden na zijn tijd bij NS. De laatste inzet werd gedaan bij vervoerder Locon, de machine bestaat officieel nog steeds maar dient nu als plukloc voor nog rijdende 1600en. De loc is eigendom van RailReLaese.  Opname op 11-07-1997. Opname plaats is Rijen, Kleine Vospad, verlengde van de Spoorlaan Zuid.

Foto (Rob van der Rest) Een andere interessante trein was een vuilafvoertrein met treinnummer 47771 met ACTS vuilcontainers. De bestemming van de trein heb ik helaas toen niet genoteerd, een mooi klusje voor de 6450.  Rijen, Kleine Vospad 11-07-1997.

Foto's (Rob van der Rest) De serie 1300 was ook regelmatig in het goederenverkeer aan te treffen. We zien hier de 1314 met trein 54802 bij de doorkomst van Rijen. De trein komt uit Sittard en heeft als eindbestemming Kijfhoek.  Rijen, Kleine Vospad 11-07-1997.

Foto (Rob van der Rest) De laatste opname die ik maakte is van de 1201 met de UC 40108 van Kln Gremberg naar Kijfhoek. Dat was toch wel even genieten geblazen met zo'n mooie machine als trekkracht.  Rijen, Kleine Vospad 11-07-1997.

Foto (Rob van der Rest) De overweg aan de Moerstraat in Hulten was er op het moment van deze opname nog steeds. Bij slecht weer stopte ik even, na de overweg overgestoken te zijn, op weg naar Chaam. Goed te zien is de nieuwe bebouwing van Rijen in de achtergrond waardoor later de woning aan de rechterzijde gesloopt werd en de eigenaar naar een woning in het dorp Hulten zou verhuizen, overigens zeer tegen zijn zin in zoals hij mij later zou toevertrouwen. De 6462 rijdt richting Tilburg.  Opname op 17-07-1997.