www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Tilburg, Den Bosch en Tiel, 17-06-1989

Vanuit mijn campingplek in Chaam was ik redelijk snel in Tilburg. Meestal kwamen we op vrijdagavond aan vanuit Rotterdam en gebruikte ik de zaterdag om te gaan fotograferen. Tilburg en Den Bosch was relatief dichtbij en ook Tiel was redelijk aan te rijden. Ik maakte deze zaterdagnamiddag dus maar eens een rondje. Ik startte in Tilburg waarbij de werkplaats favoriet was.

Foto (Rob van der Rest) In de werkplaats vond ik als eerste de 512 die zich momenteel, na zijn buitendienststelling, bevind in de collectie van het spoorwegmuseum. De loc is niet bedrijfsvaardig. Werkplaats Tilburg 17-06-1989.

Foto (Rob van der Rest) De Lmt. 255 was één van de Sikken die gebruikt werden door de werkplaats. We zien de kleine machine op de draaischijf bij de, ook nog in 2018 aanwezige reparatieloods. Op de zijkant zitten de houten keggen die er voor zorgden dat materieel niet zomaar van zijn plek kon rollen.  Werkplaats Tilburg 17-06-1989.

Foto's (Rob van der Rest) Nieuwe machines van de serie 6400 die in 1989 instroomden bij NS kwamen eerst terecht bij de werkplaats. De 6416 en 6412 stonden buiten te wachten op hun in bedrijfname. Werkplaats Tilburg 17-06-1989.

Na mijn bezoekje aan de werkplaats besloot ik even naar Den Bosch te rijden om te kijken of er daar nog wat viel te fotograferen. Achteraf bleef ik er véél te kort maar maakte er wel een leuk plaatje.

Foto (Rob van der Rest) De 2434 is de loc van dienst die bezig is met het samenstellen van de autotrein naar Narbonne. Gewacht wordt tot alle auto's op de autotransportwagens gearriveerd zijn en met behulp van personeel geplaatst. Tussen de 1ste en 2e wagen zit iemand in het bovenste deel te wachten op de volgende auto. Als alles op de wagons staat worden deze door de 2434 aan de rijtuigen geplaatst waarvan in de achtergrond een stukje te zien is. Den Bosch 17-06-1989.

In Tiel was ik tot op deze datum nog nooit geweest, de trein tussen Arnhem en Tiel reed maar 1x per uur dus véél treinen hoefde ik niet te verwachten. Ik zocht een plekje kort voor Tiel, tussen de overwegen aan de Lingedijk en Predikbroekersweg.

Foto's (Rob van der Rest) Aankomst en vertrek van een onbekende DE 2. Aan de zijkant heb ik geen enkel nummer van het treinstel kunnen ontdekken. Op de bovenste opname komt het stel in Tiel aan, het treinstel is vanaf de achterkant gefotografeerd, op de onderste vertrekt het weer richting Arnhem Velperpoort.  Tiel 17-06-1989.

Foto's (Rob van der Rest) Na een lange tijd wachten, ik had de aankomst van dit stel niet gefotografeerd, kon ik weer op dezelfde plek een foto maken. Gezien de zonnestand en de al lange schaduwen zou het kunnen gaan om trein 7167 van Tiel naar Arnhem Velperpoort. Op de onderste foto zien we het stel van de achterzijde. Het nummer van het DE 2 stel is onbekend.  Tiel 17-06-1989.