www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Rijen en Hulten, 04-06-1989

Ook op een zondag, zoals deze, was het op de Brabantroute goed vertoeven. Niet dat het treinverkeer z bijzonder was voor die tijd, maar de verscheidenheid in materieel maakte dat een uurtje "spotten" toch de moeite waard was. Het enige wat ik niet meegenomen had was pen en papier om de nummers van de treinstellen te noteren. Soms had ik ook geen plannen om langs de lijn te gaan en kwam het spontaan in me op om toch even, op de terugweg naar de camping in Chaam, nog wat te gaan fotograferen. De camera was wl altijd bij me in de auto.

Foto (Rob van der Rest) In Rijen maakte ik het eerste plaatje, de 1157 is met de buurlandtrein van Den Haag CS naar Venlo en verder naar Keulen onderweg. In Venlo kwam er voor het laatste deel een loc van de DB voor de trein.  Rijen, kort voor het station 04-06-1989.

Foto (Rob van der Rest) Even n het station, richting Hulten maakte ik deze foto van een 4-delig treinstel Mat'54 met onbekend nummer. Het stel rijd richting Breda, de eindbestemming is me onbekend. Rijen 04-06-1989.

Foto (Rob van der Rest)  Ook de bestemming van dit stel Mat'54 is onbekend, in ieder geval is de richting Tilburg. Zoals gebruikelijk in die tijd worden volgens voorschrift de binnenste stroomafnemers gebruikt. Rechts op de foto is de kerktoren van Rijen te zien, tegenwoordig is het landbouwgebied verandert in een groot woongebied. Het landbouwgebied aan de linkerzijde is ook totaal verandert, nu zit er een groot bedrijventerrein.   Hulten, 04-06-1989.

Foto (Rob van der Rest) "Niet geschoten is altijd mis" luid mijn motto, ook als het een losse lok is gaat deze gewoon op de foto. De 1644 gaat richting Breda en waarschijnlijk verder.  Hulten, 04-06-1989.

Foto (Rob van der Rest) Stoptreindiensten bestonden in 1989 op zondag gewoon uit een enkel 2tje Mat'54 zoals op de foto. Een onbekend treinstel is op weg naar eindbestemming Roosendaal. Ook dit stel heeft de middelste stroomafnemer in gebruik.  Een aanvulling op deze foto kreeg ik later van trouwe bezoeker Marco Schoonhoven: Het is een bijzonder treinstel, kijk maar naar de raampjes. Schuifraampjes in het voorste, draairaampjes in de achterste bak. Ik heb het even opgezocht in het boek 'Hondekoppen en muizeneuzen', dit moet wel de 391 zijn die door brand zijn Bk verloor en als vervanging de Bk van de732 kreeg. Die bak had natuurlijk ook stroomafnemers, die bij de bakwisseling verwijderd zijn.(waarvoor dank). Hulten, 04-06-1989.

Foto (Rob van der Rest) De laatste foto van deze middag laat de 1148 zien met de buurlandtrein vanuit Keulen via Venlo (waar de 1148 voor de rijtuigen is gekomen). Er is nog niets te merken van de veranderingen die er aan gaan komen voor de bewoners tussen Rijen en Hulten. De oude boerderij met grote schuur en het vele groen bepaalden hier toen het landschap.  Hulten, 04-06-1989.