www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Rotterdam, Goor en Rotterdam, juni en juli 1988

Ook in deze maanden was de fotobuit wat de NS aangaat zeer beperkt. De interesses lagen in die tijd elders, je kan tenslotte maar op één plek tegelijk fotograferen. Eind 1988 liep die interesse voor de NS weer op, mede door de bouw van de Willemsspoortunnel en de daarmee samenhangende werkzaamheden.

Foto's (Rob van der Rest) De 1634 heeft een slag met DDM richting Dordrecht en passeert hier de woningen aan de achterzijde van de Van der Takstraat gelegen op het Rotterdamse Noordereiland. Een poosje later komt de trein weer terug richting Rotterdam CS en fotografeer ik deze op de spoorbruggen over de Nieuwe Maas. Opnamen op 05-06-1988.

Soms was ik op familiebezoek in Eibergen en daar maakte ik dan dankbaar gebruik van om onderweg een foto te maken.

Foto (Rob van der Rest) Een schitterend uitzicht had je op de N 346 vanaf het viaduct thv. de Wachtpostdijk in Goor. De (onbekende) Plan U is op weg richting Delden en verder. In de achtergrond is de overweg aan de Oude Haaksbergerweg te zien. Verder valt natuurlijk de prachtige boerderij op alsmede de hoge schoorsteen van een fabriek. De foto werd gemaakt begin juli 1988.

Dit was het voordeel van de spoorlijn dicht bij huis, als ik even tijd had, al was het maar een half uurtje, even de camera pakken.

Foto (Rob van der Rest) Een onbekend treinstel Mat'54 is op weg richting Rotterdam CS. Rotterdam, Dordtsestraatweg 19-07-1988.

Foto (Rob van der Rest) Een korte tijd reed de 2530 in de geel/grijze uitvoering zonder locnummer (in ieder geval op de zijkant). De machine wordt door de 2477 overgebracht van Kijfhoek naar de werkplaats Feijenoord.  Rotterdam, Dordtsestraatweg 19-07-1988.

Foto's (Rob van der Rest) De NMBS 1185 passeert mij met de uit 6 rijtuigen bestaande Benelux van Brussel Zuid naar Amsterdam CS.  Rotterdam, Dordtsestraatweg 19-07-1988.