www.sporen-met-rob.nl

(Deutsche Bundesbahn)

Afscheid Bw. Stolberg, 03-04-1976, Deel 2

In de middag verlieten we het Bw. Stolberg en werd de blik gericht op de pendeltreinen tussen Stolberg en Eschweiler. We kozen als eerste een plekje dicht bij Stolberg waarna we later vooral Eschweiler en zijn omgeving als fotoplekje uitzochten. Het aantal reizigers wat met deze pendelritten meeging was groot en dat is ook op de foto's goed te zien. Niet alleen de rijtuigen waren goed vol maar vooral ook de balkons daarvan.

Foto's (Rob van der Rest) De eerste stop werd gemaakt langs de Phönixstrasse daar waar de enkelsporige lijn naar Eschweiler kruist met de hoofdspoorlijn Aachen-Keulen. De BLE 146 van de DGEG is op weg naar Eschweiler als ik het geluk heb om vanaf de rijweg een foto te maken met de auto's uit die tijd, een mooie VW Kever.  Eschweiler 03-04-1976.

Vervolgens zochten we het fotoplekje weer op waar we in de ochtend ook al stonden.

Foto's (Rob van der Rest) De BLE 146 komt vanuit Eschweiler teruggereden met de pendeltrein naar Stolberg. Gepasseerd wordt de nieuwbouw van Eschweiler, hier is de naam 'blokkendozen' zeker van toepassing. De flats zijn zo nieuw dat ze slechts voor een deel bewoond zijn. Het is een schril contrast met de BLE 146 en zijn fraaie rijtuigen.  Eschweiler Odilienstrasse, 03-04-1976.

Na de passage van de BLE 146 werd rustig gewacht op de volgende pendeltrein, deze keer weer met de Walsum 5.

Foto's (Rob van der Rest) De DGEG Walsum 5 met de pendeltrein richting Eschweiler. Deze achtergrond past wel mooi bij de trein. Goed te zien is hoe druk het op de balkons van de rijtuigen is.

Foto (Rob van der Rest) De laatste foto vanaf deze plek, nieuwbouw en oudbouw met daarbij het centrum van Eschweiler. Daartussen dan een stuk historie, de Walsum 5 en zijn fraaie rijtuigen.  Eschweiler Odilienstrasse, 03-04-1976.

Hierna werd de focus gelegd op de Jülicher Kreisbahn, waar we de 56 3007 volgden op een rit.

Foto (Rob van der Rest) De 56 3007 op de Jülicher Kreisbahn. Preciese locatie niet bekend. Omgeving Jülich 03-04-1976.

In de volgende update meer van deze rit.