www.sporen-met-rob.nl

(Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen)

Antwerpen en Ekeren, 04-08-1995

Soms was ik ook wel eens met familie of vrienden op stap in Antwerpen. Zo ook op deze dag, na een bezoekje aan de Keizerlei werd besloten om in de prachtige restauratie van 'de Statie' nog even wat te gaan drinken. Natuurlijk maakte ik van de gelegenheid gebruik om even wat foto's van treinen te maken. Vr dat we via de Antwerpse haven weer terugreden richting Rotterdam maakte ik ook nog even een korte stop langs lijn 27A bij Ekeren.

Foto (Rob van der Rest) De 6317 zal als drukloc de trein naar Neerpelt rijden en wacht hier op zijn passagiers, passagiers die soms flink wat te sjouwen hebben zoals deze foto laat zien. Verder is op deze foto goed te zien dat men bezig is met de renovatie van dit prachtige station.  Antwerpen Centraal 04-08-1995.

Foto's (Rob van der Rest) Het deel van het station waar we nu tegenaan kijken werd al in 1993 gerestaureerd. Treinstel 744, nog in de oude kleurstelling wacht ook hier op zijn passagiers. Enige minuten later is treinstel 925 het station binnengelopen, 7 minuten later staat de trein al weer gereed om de andere kant op te rijden. De Meester heeft de verlichting al gewisseld en inspecteerd of die het goed doet. Rechts van hem staat de trein naar Neerpelt.  Antwerpen Centraal 04-08-1995.

Foto (Rob van der Rest) Vlakbij het station van Ekeren had je een opstapplaats voor personeel wat in de bundels van Antwerpen Noord werkte. Op deze plek fotografeer ik de 5167 die met een graantrein onderweg is richting het Zuiden. Een klein stukje verder wordt bovengronds gekruist met de lijn naar Nederland.  Ekeren, lijn 27A, 04-08-1995.

Foto (Rob van der Rest) Lopende naar de auto hoor ik weer iets aankomen, het blijkt de 2366 te zijn die als losse loc voorbij komt richting Antwerpen. Het werd een paniekshot, maar beter iets dan niets. Ekeren, lijn 27A, 04-08-1995.