www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Utrecht, het tentoonstellingsterrein en De Arend, 19-07-1989.

Na het vertrek van de Oostduitse DR 03 1010 en het Mat'24 stel van het Spoorwegmuseum op de gevoelige plaat vastgelegd te hebben nam ik een kijkje bij het tentoonstellingsterrein en het plein waar de 'Arend' zijn rondjes reed. Het was een prachtige zomerdag en het was dus volop genieten van alles wat er te zien was, en dat was nogal wat.

Foto (Rob van der Rest) Dat het hele gebeuren in Utrecht een echt gezinsuitje was laat deze foto goed zien. Het tentoonstellingsterrein is vol met vaders, moeders, kinderen en opa's en oma's. In de achtergrond links boven op de foto is het perron te zien waarvandaan men de locparade goed kon zien, op de voorgrond is de kaartverkop daarvoor.  Utrecht 19-07-1989.

Foto (Rob van der Rest) Vanaf het aanwezige viaduct was ook het gebeuren rond de 'Arend' goed te zien. Links staat een flink aantal mensen te wachten tot ook zij een keer mee kunnen met een rondje over het terrein. De 3 rijtuigen zijn goed bezet.  Utrecht 19-07-1989.

   

Foto's (Rob van der Rest) De in 1938 door de Centrale werkplaats Zwolle gebouwde replica van de Arend was zeer in trek. Hier vertrekt de loc over het 1945 mm brede spoor voor zijn volgende rondje.  Utrecht 19-07-1989.

Foto's (Rob van der Rest) Achter de loc bevonden zich 3 rijtuigen, het 1ste klasse rijtuig nr.4 'Diligence', het 2e klasse rijtuig nr.8 "Char bans" en het 3e klas rijtuig Nr.10 "Waggon".  Velen waren niet met de trein gekomen (foto onder) wat goed te zien is aan het aantal auto's in de achtergrond.  Utrecht 19-07-1989.

Foto (Rob van der Rest) Loc en rijtuigen hadden een eigen onderkomen voor de nacht waar de Arend ook onderhouden werd. Het onderkomen was in de vorm van een tunnel. Ook leuk om doorheen te rijden dus...Utrecht 19-07-1989.

In de middag bracht ik weer een bezoek aan de locparade van die dag. Via het tentoonstellingsterrein kwam je daar en als je toch even moest wachten maakte je natuurlijk nog een enkel plaatje.

Foto (Rob van der Rest) De 1607 was natuurlijk een bijzondere loc, op de zijkant staat 'Ik trok de langste reizigerstrein ter wereld' waarvan ook een reportage staat op deze site.  Utrecht 19-07-1989.

Foto (Rob van der Rest) Een opname van een van de mooiste dieselstellen mag niet ontbreken natuurlijk. De NS 20 'Kameel' prachtig in het zonnetje, een mooie opmars voor de locparade waar ik even later naar toe zou gaan.  Utrecht 19-07-1989.

 Dat in een volgende update...