www.sporen-met-rob.nl

(Stoom Stichting Nederland)

Graafschap Expres, 28-08-1982

Deze rit werd gereden met de oliegestookte loc 41 105. Het doel van de rit was om de lijn én het station van Winterswijk beter te leren kennen. Zoals gewoonlijk werd vroeg uit Rotterdam vertrokken en vond de heenreis plaats via Ede-Wageningen en Doetinchem. Na een lange stop in Winterswijk waar de rode dieselstellen serie DE-1 en DE-2 bewondert konden worden ging de terugreis in de loop van de namiddag via Zutphen en Arnhem. Er waren voldoende fotostops ingelast zodat iedereen wel zijn mooie plaatjes kon schieten. Buiten het eigen SSN-rijtuig bestond de trein uit DB rijtuigen. Gezien het feit dat ik de rit niet kon meemaken zocht ik een fotoplekje en vond dat bij een collega thuis van mijn werk. Deze woonde langs de lijn in Nieuwerkerk a/d IJssel. Ik had dan wel te maken met tegenlicht maar dat was voor de foto's nog niet zo verkeerd.

Foto's (Rob van der Rest) In een nog wat nevelig Nieuwerkerk a/d IJssel krijg ik de trein mooi in beeld, gelukkig géén tegentrein want dan had je dikke pech.

Foto's (Rob van der Rest) Op de nog frisse ochtend zorgt een mooie witte stoompluim voor een heerlijk sfeertje. Nieuwerkerk a/d IJssel, 28-08-1982.