www.sporen-met-rob.nl

(Spoorwegfoto's tijdens vakantie)

Kabelspoorweg van Montecatini Terme naar Montecatini Alto op 26-06-2019.

Tijdens de laatste dag van onze vakantie in juni 2019 maakten we in de middag een uitstapje naar het dorp in de heuvels van Montecatini Terme, het oude dorpje Montecatini Alto. Om dit dorpje gemakkelijk te kunnen bereiken werd er een kabelbaan in gebruik genomen die tegenwoordig nog steeds dienst doet. De kabelbaan is 300 meter lang, op 1 maart 1897 werd met de bouw van de kabelbaan begonnen en in 1898 werd deze in gebruik genomen. Het is een belevenis om een keer vanuit Terme naar Alto te gaan. Het oude dorp is nog een juweeltje om te bekijken en daar te genieten van het uitzicht.

Foto (Rob van der Rest) De ingang van de kabelbaan die elk half uur naar boven en beneden gaat.  Montecatini Terme, 26-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Een erg goede foto maken was niet mogelijk maar zo zien de wagens van de kabelbaan eruit.  Montecatini Terme, 26-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Direct na het uitstappen in Montecatini Alto (het gebouw zie je in de achtergrond) stond een kunstschilder die bezig was, bij een temperatuur van +35 graden, om kleine schilderijtjes te maken. Altijd leuk!  Montecatini Alto, 26-06-2019.

   

Foto's (Rob van der Rest) Eerst liepen we een stukje in het dorp naar beneden en daarna weer naar boven, het leverde deze leuke plaatjes op.  Montecatini Alto, 26-06-2019.

Foto's (Rob van der Rest) Na het bezoek aan het leuke dorpje gingen we weer met de kabelbaan naar beneden. lopen kon ook maar dat is wat meer voor de mensen met de geoefende benen. Wij hielden het maar bij de Funicolare. De kabelbaan is behoorlijk stijl zoals je op deze foto's kan zien. In het midden van de baan is het kruisingspunt gelegen (foto onder) wat we bij de volgende foto's beter zien.

Foto's (Rob van der Rest) Het kruisingsstuk waar we het tegentreintje al aan zien komen waarmee gekruisd wordt.

Foto (Rob van der Rest) Duidelijk is rechts de kabel te zien waarmee dit treintje omhoog wordt getrokken door het dalende exemplaar.  Montecatini Terme, 26-06-2019.

Met deze opnamen komt een einde aan de reeks spoorwegfoto's die ik in ItaliŽ in juni 2019 maakte. Het was mooi om een keer in dit land spoorwegen en plaatsen te fotograferen.