www.sporen-met-rob.nl

Zuid-Frankrijk, Bloemenriviéra en Toscane van 17-06 tot 28-06-2019. Deel 4

Cannes, 22-06-2019

Ook deze serie heeft een hoog vakantiegevoel. Vanuit onze verblijfplaats werd koers gezet naar Cannes, niet zomaar een stad maar de stad van de film en dat wordt je dan ook duidelijk gemaakt op verschillende gebouwen. De hoop was om ook nog wat van het spoor te zien, en dat lukte maar ook nu was het verblijf daar niet zo lang. Niet dat er die dag nog wat bijzonders viel te zien want de reis in de middag naar Nice ging niet door. Daar was op dat moment een ander evenement waardoor onze bus daar geweigerd werd. Teleurstellend was dat daarvoor geen alternatief geboden werd, een verloren middag dus want 'tijd was tijd' was het motto van de busmaatschappij.

Foto's (Rob van der Rest) Nadat we aan de haven uitgestapt waren maar op zoek naar een terrasje, we vonden er al gauw een met dit uitzicht. Een vlakke muur die het doet lijken of die niet vlak is met allerlei filmsterren erop, prachtig om te zien. Er waren daar verschillende bushaltes, op het gebouw staat ook Gare Autobus. De bussen die er kwamen waren alleen kleine elektrische autobussen in de meest wilde beschilderingen. De bus op de foto hieronder (nr. 704) had een redelijk normale beschildering maar er waren ook andere.  Cannes, Rue Georges Clemenceau 22-06-2019.

Foto's (Rob van der Rest) Links van het terras waar we zaten had je het 'Hotel de Ville' en dat is in gewoon Nederlands het stadhuis. De zijkant was bedekt met een grote poster met zeer bekende filmsterren. Vanaf het terras kon ik nog een plaatje maken van een van de aankomende bussen. Bus 703 zag er heel wat anders uit als de bus op de bovenste foto, iets wat wel past bij zo'n stad als Cannes. Cannes, Rue Georges Clemenceau 22-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Na het nuttigen van een bakkie koffie liepen we richting spoorlijn. Onderweg kwamen we weer zo'n leuke gevelbeschildering tegen, dit was aan de Rue du Suquet.

De spoorlijn vonden we al snel maar die loopt gedeeltelijk ondergronds en daar kon je ook waar deze bovengronds kwam niet fotograferen. Op dan maar richting strand, daar had ik gezien dat de lijn wel fotografeerbaar was. Dat was echter een flink stuk verder lopen als we dachten.

Foto's (Rob van der Rest) Na via een vuilcontainer op een muurtje te zijn geklommen kreeg ik zicht op de baan. Nog voor ik me om kon draaien kwam een treinstel van de SNCF voorbij, de foto van stel 405 werd dan ook van de achterkant gemaakt, hij gaat richting Fréjus. Vanuit de richting van Fréjus (foto onder) komt SNCF stel 441 aan me voorbij richting het station van Cannes.  Het stel heeft het volledige nummer 94 87 0026 581-2 F-SNCF.  Cannes, Boulevard du Midi Louise Moreau, 22-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Na nog en kwartier op het fotoplekje gestaan te hebben liepen we maar weer richting terras waar we eerder waren. Een flink stukje lopen en aangezien het ruim 30 graden was lieten we de treinen voor wat ze waren. Een foto van het strand van Cannes mocht natuurlijk niet ontbreken. Cannes, Boulevard du Midi Louise Moreau, 22-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Aan het begin van de haven troffen we nog een treintje, géén echte maar toch leuk om eens te fotograferen. Cannes 22-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Via Genua gingen we 2 dagen later naar Lucca in de Toscane. Vanuit de bus lukte het om deze foto te maken, een onbekend locje kwam daarbij in beeld. Genua 24-06-2019.

Meer van Lucca in de volgende update....