www.sporen-met-rob.nl

Zuid-Frankrijk, Bloemenriviéra en Toscane van 17-06 tot 28-06-2019. Deel 3

Bordighera en Sanremo, 20-06-2019.

Vanuit Diano Marina werd door onze chauffeur de E80 genomen richting Zuid-Frankrijk. Net voor de Franse grens werd de afslag naar Ventimiglia genomen. Een plaats die bij goederenvervoerders in ons land niet onbekend is. Vandaar ging het langs de kust verder over de SS20 en de SS1 dwars door Ventimiglia naar Bordighera. Daar zouden we ruimschoots de tijd krijgen om de markt te bezoeken. Dat liep echter wat anders, door grootte drukte in de smalle straat die ons naar Bordighera bracht kregen we maar ruim een uur de tijd waarbij we ook nog 10 minuten moesten lopen vanaf de bus (en later dus ook weer terug). Zo raakten we van onze 1,15 uur al 20 min. kwijt en omdat we in de warmte ook nog wat wilden drinken bleef er niet veel tijd over.

Foto (Rob van der Rest) Doorrit in Bordighera, dit is dan de hoofdweg die je rijdt vanaf Ventimiglia. Boven de straat hangt bovenleiding, de lijn is nog in gebruik door trolleybussen die vaak vervangen worden door diesels. De bus op deze foto is een dieselbus van lijn V.  20-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Eenmaal op de markt was het een drukte van belang, eerst zoeken waar je wat kan drinken en naar de wc kan, nou dat laatste viel nog niet mee. Direct naast de markt loopt de spoorlijn, ik had al treinen voorbij zien rijden, nu nog het station zien te vinden. Mijn vrouw, zus en neef namen al snel een terrasje, ik kon dus rond gaan kijken.

Foto (Rob van der Rest) Na een stevige wandeling over de markt kreeg ik eindelijk zicht op het station. Vanaf de markt kon ik al dit plaatje maken.  Station Bordighera 20-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Na onder het spoor door gelopen te zijn kwam ik aan de voorkant van het station. Het station is trouwens al oud, het werd in 1873 in gebruik genomen waarmee toen een goede verbinding naar Parijs tot stand kwam, uniek in die tijd.  Het station was echter moeilijk te fotograferen door de vele scooters en auto's ervoor.  Station Bordighera 20-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Het perron aan de zeezijde zag er zo uit, ook hier de typische dakconstructie die ik op verschillende stations tegenkwam. Het strand bevind ziich direct achter de witte marktkramen. Station Bordighera 20-06-2019.

Foto's (Rob van der Rest) Een deel van perron 1, we kijken richting San Remo. Op de andere foto (onder) de andere zijde van perron 1, we kijken dan richting Ventimiglia. Passagiers konden vanaf de ingang het perron niet op, voor de trap was een touw gespannen. Het was de enige plek op het station waar dat was. Er zijn enkele wachtende passagiers.  Station Bordighera 20-06-2019.

Na het bezoek aan Bordighera ging het naar de beroemde stad Sanremo, bij wielerliefhebbers vooral bekend door het jaarlijkse wielerfestijn Milaan-San Remo. Zowel San Remo als Sanremo worden als plaatsnaam gebruikt.

Foto (Rob van der Rest) We verlieten de bus bij het oude station van San Remo, vlakbij de Russisch Orthodoxe kerk waarvan ik deze foto maakte.  Sanremo 20-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Ik liep eerst langs het oude station, de hoofdstraat heet hier: Piazza Cesare Battisti.  Daarna na wat gedronken te hebben in de buurt van het Casino liep ik weer terug om het oude station te gaan fotograferen. Sanremo 20-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Ik begon aan de spoorzijde van het oude station. Het werd op 25-01-1872 in gebruik genomen en gesloten op 24-09-2001.   Sanremo 20-06-2019.

Foto's (Rob van der Rest) De voorzijde ligt aan de Piazza Cesare Battisti nr.5, de hoofdweg naar het centrum.  Sanremo 20-06-2019.

De bovenleiding voor een trolleybus bleek nog in gebruik. Ik had ook nog het geluk dat er een bus van de oude generatie (er zijn ook enkele nieuwe bussen) voorbij reed.

Foto's (Rob van der Rest) Een foto van de Bredabus 4001.12/AEG, hoge vloer met nummer 1701. Deze bussen werden in 1991 in gebruik genomen en men heeft er nog 10 van. Deze bus rijdt als stadsbus op lijn U (het lijkt een J op de foto) van Sanremo Villa Helios naar La Brezza.   Sanremo 20-06-2019.

Foto's (Rob van der Rest) Als laatste foto's de voormalige goederenloods die nu in gebruik is bij de Moto club Enduro Sanremo.  Sanremo 20-06-2019.