www.sporen-met-rob.nl

(Speciale rit van Eisenbahn Kurier)

De 038 382-1 (38 2383) van Oberhausen naar Rotterdam CS over de Betuweroute, 27-05-1972.

Omdat ik zelf niet mee kon met deze trein zou ik normaal gesproken géén foto's hebben van deze rit. Echter, een vriend van mij ging wel mee. Op mijn brutale vraag of dat het ook mogelijk was om met mijn fotocamera een paar opnamen van deze rit te maken antwoorde hij bevestigend. Zo gezegd, zo gedaan. Ik bezorgde Hans mijn camera en hij maakte daarmee voor mij wat foto's. Het werden een aantal unieke opnamen.

Foto (H.Scherpenhuizen, verz. Rob van der Rest) Kort na aankomst in Gorinchem werd de 38 2383 werkelijk bestormd door niet alleen stoomliefhebbers maar ook families met kinderen. De plaatselijke pers had deze rit groots aangekondigd, vandaar de enorme belangstelling. De Duitse liefhebbers die in de trein zaten ( Tr.43260) konden hun ogen nauwelijks geloven, zoveel interesse was bijna ondenkbaar.  27-05-1972.

Foto (H.Scherpenhuizen, verz. Rob van der Rest) Ondanks het zeer slechte weer van die dag, de stortbuien volgden elkaar in snel tempo op, lukte het om aan het eindpunt Rotterdam CS een behoorlijke foto te maken. Op de foto zien we de trein kort na aankomst, daarna moest gedriehoekt worden voor de terugreis. Rechts is nog net een NS treinstel Mat'46 te zien.  27-05-1972.

Foto (H.Scherpenhuizen, verz. Rob van der Rest) In het station van Kesteren werden de voorraden nog een keer aangevuld voor de terugreis als trein 43261 naar Oberhausen. De trein bestond uit 8 rijtuigen type Bc. van de Duitse Bundesbahn. Ook hier was de belangstelling weer groot.  27-05-1972.

Mijn dank gaat vooral uit naar Hans voor het maken van deze opnamen.