www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen, Goor 29-07-1984)

In juli 1984 bracht ik een aantal dagen door in de Achterhoek, iets wat ik al eerder had gedaan in dat jaar. Het bezoek toen was aan Zutphen en Winterswijk, nu probeerde ik in enkele dagen de gehele Achterhoek te bestrijken op zoveel mogelijk diesellijnen. De uitvalsbasis was het plaatsje Eibergen. Het dorp Haaksbergen was dicht bij en op 29 juli begon ik daar. Niet vreemd voor een "stoomliefhebber" als ik dat ik eerst wilde kijken bij de Museum Buurt Spoorweg (MBS) in Haaksbergen.

(Foto Rob van der Rest) De MBS 4 heeft bijna het eindpunt in Haaksbergen bereikt na zijn rit vanuit Boekelo. Opname op 29-07-1984.

Na mijn korte bezoek aan de MBS ging het die middag verder naar Goor. Rond Goor waren enkele aantrekkelijke fotoplekken in het zo heerlijke landschap. Na enig zoeken vond ik ze en kon het fotograferen beginnen.

(Foto Rob van der Rest) De DE3 125 is zojuist vanuit het in de achtergrond liggende station van Goor vertrokken richting Lochem en verder naar Zutphen. In die tijd waren er nog geen lichtseinen en zo krijgt het beeld een echt Hollands tintje. Goor 29-07-1984.

 (Foto Rob van der Rest) Stel 171 passeert komende uit de richting van Zutphen een kleine spoorwegovergang. De overgang is nog handbediend en de aanwezige overwegwachter houd vanuit zijn post de overweg in de gaten. De DE 2 was in die dagen nog een dagelijkse verschijning  op de lijn Zutphen-Lochem-Goor-Delden-Hengelo. Goor 29-07-1984.

(Foto Rob van der Rest) Vanaf een klein viaduct kon je dit heerlijke plaatje maken. Vlak voor het viaduct stond het inrijsein van Goor, de verlichting van het sein gebeurt nog door middel van gasflessen die naast het sein op de grond staan. Duidelijk ook is dat er een vervanging van de bielzen gaat plaatsvinden. De DE 2 177 is op weg naar Zutphen. Goor 29-07-1984.

Vanuit Goor ging het dan weer terug richting Eibergen van waaruit ik dit tripje maakte. Ik passeerde daarbij het plaatsje Lievelde waarbij ik het niet kon nalaten daar ook nog een enkel plaatje te maken.

 (Foto's Rob van der Rest) In een poging zoveel mogelijk Hollandse kenmerken in beeld te krijgen zag een foto er niet altijd uit zoals ik wilde, maar ja.... de DE 2 170 (naar Zutphen) blijft herkenbaar.            Onder: De tegentrein naar Winterswijk kon ik niet meer fotograferen dus wachtte ik op de volgende trein richting Zutphen. DE 2 stel 175 bij aankomst.  Lievelde 29-07-1984.

Na de passage van de 175 had ik het wel gezien, de volgende dag zou het weer mooi weer zijn en dat werd een dag waarbij ik vooral achter de rode dieseltjes aan ging,