www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Rotterdam, maart 1988

In maart 1988 is men al enige maanden bezig met de werkzaamheden voor de Willemsspoortunnel. Op de plek waar ik sta is men druk doende damwanden te slaan en wordt een begin gemaakt met de aanleg van een tijdelijk hulpspoor zodat het treinverkeer tijdens de bouw van de tunnel zoveel als mogelijk ongehinderd door kan gaan. Het "oude" spoor is echter nog in gebruik en van die situatie zijn de foto's.

Foto's (Rob van der Rest) Halverwege de achter de trein gelegen Oranjeboomstraat zoek ik een fotoplekje waar ik de 1222 voor de lens krijg met de IC van Vlissingen naar Amsterdam, na een tijdje gevolgd door de NMBS 1181 die vanuit Brussel dezelfde kant op gaat. De woningen in de Oranjeboomstraat zijn begin 80er jaren gerenoveerd en voorzien van geluidsdemping door ondermeer het aanbrengen van dubbele beglazing.  Opnamen in maart 1988.

Foto (Rob van der Rest) De 1658 is met een IC onderweg van Den Haag CS naar Venlo. In de achtergrond steken de gebouwen van de bekende brouwerij "De Oranjeboom" nog boven de woningen uit. In 1990 werd de productie bij de brouwerij stop gezet en in het zelfde jaar werd de brouwerij gesloopt.   Rotterdam, Oranjeboomstraat maart 1988.

Foto's (Rob van der Rest) Nog 2 plaatjes van deze plek. Op de bovenste foto is de 1623 onderweg als IC van Venlo naar Den Haag CS, op de onderste foto is de 1641 de trekkracht voor de D 283 van Parijs naar Amsterdam.  Rotterdam, Oranjeboomstraat maart 1988.

Foto (Rob van der Rest) In 1988 fotografeerde ik al de NMBS 1182, deze machine zou de laatste loc van zijn serie worden die op 08-12-2012 bij het afscheid van de Beneluxtreinen nog een keer in Nederland kwam. Dat door het Fyra debacle er na korte tijd al weer een Benelux ging rijden kon niemand toen vermoeden.  Rotterdam, Oranjeboomstraat maart 1988.

Ik ging deze middag op weg naar huis ook nog even kijken op de Waalhaven Zuid waarbij ik een korte tussenstop maakte ter hoogte van "De Kuip".

Foto: Rob van der Rest) De 1139 passeert met zijn IC naar Venlo het stadionviaduct bij het voetbalstadion van Feijenoord.  Opname in maart 1988.

Foto's (Rob van der Rest) Op Waalhaven Zuid was er niet veel bijzonders. Wl stond de Lmt (Sik) 203 goed fotografeerbaar naast Post T. Van de vele bovenleidingmasten die er tegenwoordig (2016) op de Waalhaven Zuid zijn was toen nog niets te zien. Opnamen in maart 1988.