www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Rotterdam Feijenoord en Waalhaven Zuid, 02-02-1991

Op mijn vrije zaterdag ging ik maar weer eens kijken bij het depot Feijenoord en op Whz. Het was een koude maar heldere winterdag, misschien dat er hier of daar nog wat te fotograferen is. Ik bleef dan ook niet lang op beide plekjes, maar het leverde wel heerlijke plaatjes op.

Foto's (Rob van der Rest) Nieuwbouw in de achtergrond waar later de bekende firma Shunter in terecht kwam. We zien de aankomst van de 6403 bij het depot, in de achtergrond is het oude inrijsein neergezet en zien we ook een intercity richting Rotterdam CS rijden. Op de onderste foto de buurman van het depot, kolen en oliehandel C. Kieboom. Cor Kieboom is voorzitter van de voetbalclub Feyenoord geweest. Het is koud, de grond en sporen zijn nog wit van de nachtvorst.  Rotterdam Feijenoord 02-02-1991.

Ik besluit daarna naar Waalhaven Zuid te gaan waarbij ik eerst langs ga bij een bevriende seinhuiswachter op post T.

Foto (Rob van der Rest) Het bedieningspaneel van post T, prachtig onderhouden door het dienstdoende personeel op Waalhaven Zuid.  02-02-1991.

Foto (Rob van der Rest) Z zag het er in 1991 nog uit, gn bovenleiding, nog de nodige handwissels en een stuk klassieke beveiliging. Achter het rangeersein staat de 6431 met enkele wagens met containers. Rechts zien we de achterzijde van Sik 210.   Rotterdam Whz. 02-02-1991.

    

Foto's (Rob van der Rest) Op mijn gemak loop ik even naar het rangeersein (rouwbriefje genoemd) om daarvan een goede foto te maken. Het bijbehorende bordje heeft men maar onderaan de paal gezet, het had zijn beste tijd gehad.  Rotterdam Whz. 02-02-1991.

Foto (Rob van der Rest) Containers werden toen nog veelvuldig in rongenwagens geplaatst. Een klusje voor de mooi glimmende 6431.  Rotterdam Whz. 02-02-1991.

Foto (Rob van der Rest) Er stond nog zo'n mooie loc, een stuk kleiner als de 6431, deze zal op het moment van fotograferen nog niet zo lang geleden de werkplaats Tilburg verlaten hebben.   Rotterdam Whz. 02-02-1991.