www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Rotterdam Zuidwijk en Waalhaven Zuid, met o.a NS 20 'Kameel', 19 en 21-01-1991

Ondanks het winterse weer werd er vaak op uitgetrokken in deze maand. De NS 20 zou in het Rotterdamse deze keer te vinden zijn dus er opuit dan maar. Vr dat het zover was maakte ik 2 dagen eerder nog wat fotos langs de havenlijn. Daar was de serie 2400/2500 al geheel vervangen door de serie 6400, gelukkig bleven er nog vele machines serie 2200/2300 in dienst zodat niet alle treinen van dezelfde tractie waren voorzien.

Foto's (Rob van der Rest) Losse locritten kwam je op de havenlijn genoeg tegen. De 2292 is op weg richting Waalhaven Zuid terwijl de 6442 (foto onder) de andere kant op gaat richting Barendrecht vork. Het grote verschil in model wordt zo wel mooi duidelijk.  Rotterdam Maeterlinckweg, 19-01-1991

Foto (Rob van der Rest) Het late avondlicht strijkt mooi langs de trein die vanaf Whz. op weg is richting Kijfhoek.  De 2292, die we eerder als losse loc voorbij zagen rijden richting Whz. heeft in ieder geval een aardige set wagens aan de haak. Het ijs staat nog voor een deel in de sloot.   Rotterdam Maeterlinckweg, 19-01-1991.

2 dagen later stond er dan de rit met de 'Kameel' gepland die ook Waalhaven Zuid aandeed.

Foto (Rob van der Rest) De eerste keer dat ik de NS 20 voor de lens krijg is als deze richting Kijfhoek rijdt. Het weer is dan wel wat somber maar later zou dat nogal veranderen.  Het gezelschap in de trein is niet groot. Ik kan dus op mijn gemak een plekje langs de havenlijn gaan zoeken voor als het treinstel vanuit Kfh. naar Whz. gaat.  Rotterdam, Dordtsestraatweg 21-01-1991.

Foto's (Rob van der Rest) Vlak vr de overweg aan de Langehorst vind ik een goed plekje, ik kan hiervandaan met de auto via de Charloise Lagedijk snel bij Post T op Whz. zijn. Het kleine gezelschap bevind zich nog in het achterste deel van het stel. Hl even komt er een waterig zonnetje te voorschijn.  Rotterdam Maeterlinckweg, 21-01-1991.

Foto's (Rob van der Rest) Nt op tijd kom ik op Whz. aan, de NS 20 staat nog voor het gesloten inrijsein. Het gezelschap in de trein heeft zich naar de voorzijde verplaatst. Het weer is er echter niet beter op geworden, het regent een beetje. Nadat de inrijder vrij geeft wordt doorgereden richting ECT. Ik blijf hier wachten tot het stel terugkomt.  Rotterdam Waalhaven Zuid, 21-01-1991.

   

Foto's (Rob van der Rest) Vrdat de NS 20 terugkomt krijg ik nog een mooi extraatje in de vorm van een containertrein getrokken door de 2348 en 2317 die ermee op weg gaan richting Kijfhoek. Niet veel later verschijnt de NS 20 weer, al snel mag het stel vertrekken richting Brdv.  Rotterdam Waalhaven Zuid, 21-01-1991.

Hierna had ik het wel gezien, het natte weer nodigde niet uit de trein verder te volgen, immers ik wist toen al dat de 'Kameel' op de 26ste en 31ste van die maand nog uitgebreid in Rotterdam te zien zou zijn.