www.sporen-met-rob.nl

(Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen)

Molenstede en Dienst, 03-08-1998

Vanuit mijn vakantieadres in Chaam was het goed te doen om ook een keer naar Diest te rijden aan de lijn tussen Antwerpen en Leuven naar Hasselt. Je was verzekerd van aardig wat treinverkeer omdat veel goederenverkeer tussen Antwerpen en Aachen-West deze verbinding gebruikte (Montzenroute). In de loop van de ochtend kwam ik hier aan nadat ik eerst een tijdje doorgebracht had aan het terrein van de Belgische Luchtmacht in Schaffen, vlakbij Diest. Daar kon je prachtig het parachutespringen volgen vanuit Hercules toestellen. Na even rondgekeken te hebben bij het station van Diest begaf ik me richting Zichem om te stoppen bij het dorpje Molenstede, enkele kilometers buiten Diest.

Foto (Rob van der Rest) De stellen 485 + 504 zijn onderweg naar Hasselt.  Molenstede, 03-08-1998.

Foto (Rob van der Rest) Vanuit de richting van Diest passeert me de eerste goederentrein die ik kan fotograferen. Het is een staaltrein die ongetwijfeld richting Antwerpen gaat, getrokken door de 2221. Van de reeks 22 waren niet meer zoveel machines in dienst dus dit was een mooie toevalstreffer.   Molenstede, 03-08-1998.

Foto (Rob van der Rest) De L-trein tussen Leuven en Hasselt werd deze dag o.a. door stel 657 gereden, nog even en dan wordt het station van Diest bereikt.  Molenstede, 03-08-1998.

Foto (Rob van der Rest) Na een poosje komt de trein terug richting Leuven/Antwerpen die ik deze ochtend al eerder zag, de stellen 504 + 485.   Molenstede, 03-08-1998.

Foto (Rob van der Rest) De 2743 werd ook nog op de gevoelige plaat vastgelegd met een beladen kolentrein richting Hasselt.   Molenstede, 03-08-1998.

Hierna ging ik terug naar het station van Diest.

Foto (Rob van der Rest) Vanaf de loopbrug in het station van Diest kon je richting Zichem een mooi eind wegkijken, de andere kant heen richting Hasselt ging dat niet omdat er een flink viaduct voor het autoverkeer lag. In de verte zag ik hem dus al aankomen, de fraaie 5518 met een paar tankcontainers richting Hasselt. Later ontdekte ik dat deze trein iedere werkdag reed met slechts een paar goederenwagens. Daar zal de 5518 geen moeite mee gehad hebben.  Diest, 03-08-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Op enig moment in de middag stopte de 5167 met zijn bananentrein van Antwerpen naar Hasselt/Aachen-West aan het buitenste perron. Snel naar beneden lopen de brug af om hier een foto te maken. Daarna weer terug naar het lange perron om het vertrek van deze trein vast te leggen. Dat duurde nog wel even maar uiteindelijk kon ik onderstaande foto maken. De loopbrug waar ik eerder stond zie je in de achtergrond.  Diest, 03-08-1998.