www.sporen-met-rob.nl

(Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen)

Station Eppegem en Antwerpse haven, 22-07 en 24-07-1998

Op 22 juli bracht ik een bezoek aan Brussel. In Eppegem parkeerde ik mijn auto en nam daar de trein naar Brussel. Tijdens het wachten op mijn trein in het station maakte ik er ook wat foto's. 2 dagen later was ik weer onderweg in de altijd interessante Antwerpse haven, daarbij bleef de bundel IJsland en omgeving favoriet. Alles lukte op de redelijk zonnige dag, genoeg goederentreinen en ook nog interessante locomotieven.

Foto (Rob van der Rest) Bijzonder waren de Inox-stellen van de NMBS. Stel 139 is op weg van Brussel naar Antwerpen en maakt een stop in het station van Eppegem.  Opname op 22-07-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Niet veel later komt over het andere spoor de 2624 voorbij met een lange ketelwagentrein, de bestemming zal ongetwijfeld Antwerpen Noord zijn. Direct daarachter (foto onder) zien we dan de NMBS 7604 (ex NS loc 2309) die dezelfde richting uitgaat.  Station Eppegem, 22-07-1998.

Op 24-07 maak ik er weer een dagje Antwerpse havens van. Aan het eind van de ochtend gaan we op weg naar bundel IJsland waar altijd wat te beleven was zoals onderstaande foto's laten zien.

Foto (Rob van der Rest) Vr de oprit van de Noordkasteelbrug moeten we wachten voor het stoplicht voordat we verder kunnen naar bundel IJsland. In de verte komt een lange ketelwagentrein aan met de 8267 + 8257 als trekkracht. Zij hebben de bundel Petroleum als eindpunt. Na de passage kan ik verder.  Opname op 24-07-1998.

Foto (Rob van der Rest) In bundel IJsland staat de 8503 voor het dienstgebouw en staat het personeel binnen te wachten op instructies.  Opname op 24-07-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Na een tijdje gaat de 8503 aan het werk waarbij deze enkele keren over het wissel bij het dienstgebouw komt. Wat een heerlijke plaatjes kon je hier maken.  Antwerpen, bundel IJsland op 24-07-1998.

Foto (Rob van der Rest) Na het korte bezoek aan bundel IJsland maar is even bij de Noordkasteelbrug gaan kijken. Ik was er net toen de slagbomen waar ik achter sta dicht gingen voor het wegverkeer. Een mooie verrassing was de 7103 die met ketelwagens de brug overkwam richting bundel IJsland. Waar de wagens achtergelaten werden weet ik niet.  Opname op 24-07-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Tot mijn grote verrassing bleven de slagbomen naar beneden, vanuit bundel IJsland kwam niets dus moest er nog een trein komen. Opeens kwam ook de zon mooi tevoorschijn en ja, ook het volgende treintje mocht er zijn. De 7501 met 4 ketelwagens voor bundel IJsland, wat een feest! Dan maar omdraaien met de auto en richting bundel IJsland gaan. Voor het inrijsein van de bundel werd een tijdje door de trein gewacht en nadat de inrit vrij werd gegeven kon ik nog onderstaande opname maken langs de Kastelweg.  Opname op 24-07-1998.

Foto's (Rob van der Rest) Op het moment dat ik in de auto wil stappen zie ik ook de 7103 weer aankomen, nu als losse loc. Een stuk verder stopt de loc en wordt het spoor naar bundel IJsland opgereden, dan nog maar eens knippen (foto onder), tenslotte krijg je niet alle dagen een loc van de uit 3 machines bestaande serie 71 voor de lens.   Antwerpen Kastelweg, 24-07-1998.

Hierna blijf ik nog een lange tijd (tot zonsondergang) op andere plekken in de haven, dat in de volgende update...