www.sporen-met-rob.nl

(Rotterdam) Rail Feeding

Diverse bedieningen Rotterdamse haven

Foto's (Rob van der Rest) De RRF 18 en 22 zijn als loctrein onderweg naar HES International (Botlek Tank Terminal). De bovenste foto wordt gemaakt op de Botlekweg kort na het opstelterrein Botlek, op de onderste foto wordt gewacht bij de BTT totdat het hek wordt geopend. Omdat vertrek met een aantal ketelwagens nog lang zou duren ben ik daar weggegaan.  Foto: 05-05-2020.

Foto (Rob van der Rest) De zeer fraaie RRF PB 01 staat te wachten aan de Markweg in de Europoort totdat de kolentrein bij EECV beladen is. Als de beladen trein door de PB 01 naar de Europoort is gebracht (en dat duurde zeker nog een uur en daar kon ik niet op wachten) wordt hij daar overgenomen door 2 locs van Captrain die de trein verder rijdt onder treinnummer 49509 naar Bottrop. Opname op 19-04-2020.

Foto (Rob van der Rest) RRF 22 gaat de bediening van Bertschi aan de Theemsweg doen, ik maak de foto bij Pernis op 04-12-2019.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto (Rob van der Rest) In welk gedeelte van de Rotterdamse haven deze foto gemaakt werd is op de achterliggende Botlekbrug te lezen. De RRF 25 steekt de Oude Maasweg over om verderop de Oude Maasweg wat ketelwagens op te halen. De foto werd gemaakt op de avond van 6 augustus 2019.

Foto (Rob van der Rest) Op zaterdagmorgen 16-11-2019 tref ik de RRF 19 in de Distrirailkleuren op het terrein van Koole aan de Petroleumweg. Na korte tijd vertrekt deze naar de opstelsporen van Pernis. De loc heeft zojuist het terrein van Koole verlaten en even later, omdat er toestemming nodig is om de sporen naar Pernis te kunnen berijden, lukt het om de trein nog een keer te fotograferen (foto onder) thv. Poort 14 van het aan de linkerkant gelegen complex van de Shell.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Foto's (Rob van der Rest) Boven: De RRF 25 heeft op de goederensporen een lange, bij de firma Koole beladen, trein aangekoppeld en wacht op het vertrek nadat de trein gecontroleerd is. Het is 17.57 uur als de foto gemaakt wordt. Ik wacht op zijn vertrek en heb een fotostandpunt ingenomen op een kleine brug (foto onder). Na een kwartier wachten zet de trein zich in beweging en rijdt richting Pernis, de laagstaande zon beschijnt daarbij mooi de trein en een stukje van de installaties van de Shell aan de rechtzijde.  Rotterdam, Vondelingeweg, maandag 18-03-2019.

De dinsdag erna was ik op pad in de middag en vroege avond.

Foto (Rob van der Rest) Vanaf de Merwedeweg is op de Moeselweg een met ethanol beladen trein in beeld gekomen die de wagens op de sporen van Europoort gaat achterlaten. De RRF 18 heeft de ketelwagens van Millet aan de haak, een prachtige wagenset.  Rotterdam Europoort, Moeselweg, dinsdag 19-03-2019.

Foto (Rob van der Rest) Had ik op de 18e het ophalen van beladen ketelwagens gefotografeerd, bij toeval kwam ik op weg naar huis de RRF 21 tegen op weg naar de firma Koole met een lange set lege ketelwagens. Net als de avond ervoor zocht ik het fotoplekje op de brug op. Hiervandaan is veel te zien, rechts een stuk van de Botlekbrug , daarnaast de heftorens van de Spijkenisserbrug met daarachter de hoogbouw van Spijkenisse en natuurlijk ook de Oude Maas. Links bevinden zich installaties van Shell Pernis.  Rotterdam, Vondelingeweg, dinsdag 19-03-2019 om 18.12 uur.

Na het plaatsen van de wagens op de sporen bij Koole wacht ik op de terugkomst van de loc.

Foto's (Rob van der Rest) Boven: De zon geeft nog een héél klein beetje licht als ik de loc fotografeer op de hoek van de Venkelweg en de Vondelingeweg. De rangeerder bediend de overwegsignalering en kijkt gelijk of ik geen gekke dingen doe. Onder: Nadat de RRF 21 aan me is voorbijgereden fotografeer ik deze nog een keer van de achterzijde op zijn weg naar de sporen van Pernis. Het is inmiddels 18.45 uur, de maan staat al aan de hemel (links boven op de foto) en ik ga verder naar huis.  Rotterdam, Vondelingeweg, dinsdag 19-03-2019.