www.sporen-met-rob.nl

Bedieningen bij bedrijven door diverse vervoerders.

In de Rotterdamse haven maar ook op andere plaatsen moeten wagens gebracht en gehaald worden die op de diverse rangeerterreinen klaargezet worden voor vervoer naar allerlei bestemmingen. Het halen en brengen wordt gedaan aan de hand van een ruw schema, maar je weet nooit precies wanneer een bediening of het ophalen van wagens precies plaatsvind. Een uitdaging dus om dit op foto vast te leggen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Independent Rail Partner

Foto (Rob van der Rest) IRP 2211 passeert mij op de havenlijn langs de Vondelingeweg, kort voor de opstelsporen van Pernis. Aan de haak één Millet-ketelwagen.  25-05-2020 om 14.02 uur.

Wat ik echter niet weet is dat vriend Ben van Wevering op dat moment de opstelsporen bij Koole aan de Vondelingeplaat op zijn fiets heeft verlaten en op weg richting Pernis gaat. Plotseling, halfverwege de Vondelingeweg bij Shell komt de IRP 2211 met de ketelwagen in beeld. Als de bliksem fietst Ben terug naar de opstelsporen aan de Vondelingeplaat. Vanaf daar maakt hij een kleine fotoserie en stuurt die opnamen naar mij. Ik mag ze gebruiken op mijn site, waarvoor ik Ben graag wil bedanken.

Foto (Ben van Wevering) De IRP 2211 bij aankomst op de sporen van de Vondelingeplaat. Doordat de loc de wagen achterlaat, omloopt en hem daarna opdrukt wordt duidelijk wie de ontvanger is, n.l. het bedrijf Cerexagri. Het is dan 14.12 uur.

Foto (Ben van Wevering) De IRP 2211 met de ketelwagen bij aankomst bij de ingang van Cerexagri. De straat heet hier Vondelingeplaat. Het is dan 14.27 uur.

Foto (Ben van Wevering) Na plaatsing komt de loc als losse loc terug, omdat er enkele onbewaakte overwegen gepasseerd worden kijken de beide medewerkers voorop de loc goed uit naar mogelijk kruisend verkeer. De foto werd gemaakt vanaf de voetgangersbrug bij het Shell Zeemanshuis. Passage om 14.36 uur.

Foto (Ben van Wevering) Een klein stukje verder na de passage met de Venkelweg, daar moeten de overweg lampen bediend worden door een drukknop door de rangeerder, maakt Ben nog een foto als de IRP 2211 langs de Shell aan de Vondelingeweg rijdt. Hierna volgen geen onbewaakte overwegen meer en is het personeel in de cabine van de loc gestapt.  Alle opnamen op 25-05-2020, deze laatste om 14.43 uur .

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Railexperts

Foto's (Rob van der Rest) De 6703, ooit van ACTS en daarvoor onder het nummer 6391 bij de NMBS in dienst, verricht dagelijks zijn werkzaamheden bij de terminal van P&O in de Europoort. Op 20 september 2019 kon ik de machine fotograferen voor de ingang van P&O toen deze een set lege containerdraagwagens op het terrein plaatste.