www.sporen-met-rob.nl

Actueel, 2023

Januari, 02 en 17-01-2023

De maand begon nog met aardig weer maar daarna was het vooral regen wat de klok sloeg, zo erg zelfs dat in sommige delen van de Rotterdamse havens spoorvervoer niet mogelijk was. Er op uit gaan was dan niet zo'n goed idee. Nog niet veel foto's deze keer maar ongetwijfeld zullen er droge koudere dagen aankomen zoals op de 17e al het geval was.

Foto's (Rob van der Rest) En van de fraaiste locomotieven die in de haven te vinden zijn is de HSL loc 1324. Ik kom de machine tegen als deze net een ketelwagentrein afgeleverd heeft bij Koole aan de Oude Maasweg. Vandaar gaat de machine weer als losse loc naar het emplacement Botlek. Dat geeft de mogelijkheid de machine te fotograferen (foto onder) met de Botlekbrug in de achtergrond waarover tegenwoordig ook regelmatig treinen rijden.  Opname op 02-01-2023.

Foto (Rob van der Rest) Op dezelfde middag rij ik ook langs de Merseyweg in de Botlek. Direct nadat ik mijn auto geparkeerd heb komt de RRF 22 voorbij met de fraaie Lkw-Walter trein die door de loc naar de terminal van C.RO gebracht wordt. Opname op 02-01-2023.

Foto (Rob van der Rest) Op 17 januari aan het eind van de middag kijk ik dan maar even langs de Vondelingenweg thv. het Rsc. Voorbij komt een kolentrein met witte GATX en blauwe en zwarte VTG-wagens getrokken door de KRE 186 491 naar Emmerich. Deze machine had ik nog niet eerder voor een beladen kolentrein gezien.

Foto (Rob van der Rest) De RFO 1604 gaat kort daarna aan me voorbij met een volledig beladen containertrein richting Mvt.  Rotterdam, Vondelingenweg thv. het Rsc. 17-01-2023.

Foto (Rob van der Rest) Op het moment dat ik weg wil gaan komt nog een losse loc voorbij, zo'n fraaie machine als de SBBC 193 523 die naar Waalhaven Zuid gaat is altijd een plaatje waard. Rotterdam, Vondelingenweg 17-01-2023.