www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Op zondag 25 juni was er een rit met Keulse Spoorwegvrienden die via Venlo, Venray, Elst en Tiel naar Utrecht ging. De Duitsers hadden daarvoor de 41 360 van de Dampflok-Tradition Oberhausen ingezet. Vanaf Venlo werd de SSN 41 105 voor de trein geplaatst waarna gezamenlijk verder werd gereden. Bij voorkeur zocht ik een plekje op de Betuwelijn (want zo heette die toen nog) in de directe omgeving van Tiel. Ik fotografeerde deze keer ook maar eens een verbouwde diesel 2, tenslotte hadden die ook niet het eeuwige leven. En daar begin ik deze kleine fotoserie dan ook mee.

Foto's (Rob van der Rest) De DE 2 168 fotografeer ik kort voor station Tiel. Tussen Arnhem en Tiel was géén bovenleiding en dat was wel zo fijn met fotograferen. Na zijn stop in Tiel fotografeer ik het stel nog een keer (foto onder) als deze weer op weg is naar zijn beginstation Arnhem.  Tiel 25-06-1989.

Na geduldig wachten verscheen dan de extra trein met de Duitse Eisenbahnfreunde.

Foto's (Rob van der Rest) Drúk was het niet bij de overweg waar ik stond, ik had alle ruimte om foto's te maken en het lukte zelfs om nog een foto te maken van de achterkant van de loks (voorop de SSN 41 105 en daarachter de DTO 41 360) als zij bijna het station van Tiel bereikt hebben.  Tiel 25-06-1989.

Direct ná deze passage spoedde ik me naar een plekje achter Tiel richting Geldermalsen. De ideale plek vond ik niet, hier was beduidend meer verkeer en ook reden de loks hier "onder de draad", het gedeelte Tiel - Geldermalsen was namelijk geëlektrificeerd.

Foto (Rob van der Rest) De 41 105 en 41 360 verlaten Tiel en gaan via Geldermalsen verder naar Utrecht.  Tiel 25-06-1989.