www.sporen-met-rob.nl

(Nederlandse Spoorwegen)

Het is de dag na mijn bezoek aan Utrecht als ik in de eigen (Rotterdamse) omgeving blijf. Het is 20 juli en op deze dag zou de NS 3737 rit 02 uitvoeren. De "Rijnmond Express" reed vanaf Utrecht via Gouda - Den Haag HS - Delft - Rotterdam Noord goederen - Nieuwerkerk a/d IJssel en Gouda terug naar Utrecht. Echter deze dag werd niet met de NS 3737 gereden maar met de Oost-Duitse loc 03 1010 van de Deutsche Reichsbahn. Dat was dus genieten geblazen. Het was warm en zonnig weer en dat laatste had één nadeel, vanaf Utrecht tot Den Haag HS had je volledig tegenlicht bij het maken van de foto's.

Foto (Rob van der Rest) Aankomst in Gouda van de 03 1010 precies volgens schema om 11.02 uur.

Foto's (Rob van der Rest) De loc zou hier tot 11.16 uur blijven staan, tijd genoeg dus om een paar foto's te maken. De spoorwegpolitie houd het geheel in de gaten. Gouda 20-07-1989.

Ik wachtte het vertrek niet af en reed naar de omgeving van Zevenhuizen, halfverwege Gouda en Den Haag.

Foto (Rob van der Rest) Met een rustig vaartje komt de 03 1010 aan me voorbij, op weg naar Den Haag HS.  Zevenhuizen 20-07-1989.

Foto (Rob van der Rest) Net op tijd kom ik in het station van Den Haag HS aan, de trein stopt langs spoor 4, de meest ideale plek om hem te fotograferen. 

Foto's (Rob van der Rest) In Den Haag HS was veel meer belangstelling als in Gouda. Doordat de loc hier van 11.47 tot 12.06 uur stilstaat komen ook veel reizigers uit de trein om de fraaie loc te bekijken. Ook het locpersoneel neemt een kleine pauze zoals we op de onderste foto zien. Rechts op het perron filmt de heer Aad de Wolf voor het Railtheater Voorburg.

Foto (Rob van der Rest) Precies op tijd vertrekt de trein weer, gadegeslagen door enkele filmers die daarmee het beeld vulden (alléén op de wereld) voor de 15 fotografen die zich in lijn opgesteld hadden aan het einde van het perron.  Den Haag HS 20-07-1989.

     

Foto's (Rob van der Rest) Nog even een na-shot met in de achtergrond een rijtje Sgm materieel.  Den Haag HS 20-07-1989.

Daarna snel naar de volgende locatie.

Foto (Rob van der Rest) Vanaf het Rosenlaanviaduct in Rotterdam Noord kon deze foto worden gemaakt. Net voordat de 03 1010 passeert komt de NS 2467 vanuit Leidschendam met een aantal DB-rijtuigen aan en moet wachten op de stoomtrein. Hij rijdt net iets te ver door zodat de voorkant niet te zien is. In de achtergrond zien we het grote St. Franciscus Gasthuis, rechts is een deel van de gebouwen van de RET aan de Kleiweg te zien. De man en vrouw op de foto zijn op weg naar hun iets verder gelegen volkstuin.  20-07-1989.

Vervolgens ga ik naar mijn laatste fotostek, Nieuwerkerk a/d IJssel.

Foto's (Rob van der Rest) Op deze fotoplek kon ik de 03 1010 mooi van de zijkant fotograferen, wat was het toch een schitterende loc om te zien en te horen.  Nieuwerkerk a/d IJssel 20-07-1989.

Foto (Rob van der Rest) Nog een laatste opname en dan zit deze fotoserie erop, de trein op weg naar eindpunt Utrecht CS.  Nieuwerkerk a/d IJssel 20-07-1989.