www.sporen-met-rob.nl

(ACTS, fotogalerij, Deel 3)

Hoewel de "nieuwe" havenspoorlijn sedert begin 2004 al in dienst was duurde het nog lange tijd voordat daadwerkelijk daar ook met elektrische tractie kon worden gereden. De Leeuwarden shuttle werd toen sedert enige tijd door een dieselloc opgehaald op de sporen van IJsselmonde. De beide machines die vanaf Leeuwarden de trein hadden gereden bleven echter aan de trein en gingen mee om later op de sporen van Whz. te worden geparkeerd. Het was dan ook een vreemd gezicht om deze combinatie voorbij te zien komen thv. het viaduct aan de Vrijenburgweg.

Foto (Rob van der Rest) De Class 66 ER 9 was op 22-01-2005 de trekkracht voor trein 60263 die mij hier thv. de Vrijenburgweg passeert. De ER 9 was nog niet zo lang bij ACTS in dienst, de loc ziet er mooi schoon uit, dit in tegenstelling tot de zich daarachter bevindende 1251 en 6702 die wel een wasbeurtje konden gebruiken.

Foto (Rob van der Rest) Na nog een korte tijd op het viaduct verbracht te hebben voor het fotograferen van andere goederentreinen besloot ik om op weg naar huis nog even langs de Waalhaven Zuid te rijden. Hier trof ik de 1251 op een fotografeerbare plek, in de achtergrond staat de Leeuwarden shuttle die ik even daarvoor gefotografeerd had.  22-01-2005.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------