www.sporen-met-rob.nl

(RurTalBahn CARGO, RTB)

RTB Cargo is een grote vervoerder van en naar de Rotterdamse haven. Ze rijden met veel treinen naar de Maasvlakte en Europoort maar ook Pernis wordt dagelijks met meerdere treinen aangedaan, vrijwel allemaal bestemd voor de CTT terminal aan de Butaanweg. Het plaatsen van de containertreinen wordt gedaan met diesellocs van RTB zelf maar ook is er een gehuurde machine te vinden van Shunter voor hetzelfde werk. Men heeft een eigen wachtspoor aan de buitenzijde van Pernis. 

Foto (Rob van der Rest) Vanaf het viaduct aan de Vondelingeweg kon ik deze leuke foto maken. De RTB V 203 wacht totdat de trein arriveert voor plaatsing bij CTT, achter de V 203 bevind zich de Shunterloc 504. In de achtergrond zien we een deel van de installaties van de Shell aan de Petroleumweg. Opname op 06-11-2018.

Foto (Rob van der Rest) Op 14-11-2018 maakte ik deze foto van het ophalen door de V159 van de RTB 193 727 bij de CTT terminal aan de Butaanweg in Pernis. De foto laat goed zien hoe groot zo'n containerkraan is. De 193 727 was met een eerder afgeleverde containertrein meegekomen.

Foto's (Rob van der Rest) Op 14-12-2018 tref ik de V 203 als deze een containertrein afleverd bij de CTT. Dat gaat niet zó snel waardoor er zich aan de Butaanweg een aardige rij vrachtwagens vormt voor de inrit van de CTT die kruist met het spoor. Na het afleveren van de trein zoek ik een plekje op het viaduct aan de Butaanweg om de losse loc te fotograferen als deze terugrijd naar het wachtspoor in Pernis. De loc valt in het niet bij de grote opslagtanks van de Shell.