www.sporen-met-rob.nl

(Rotterdam) Rail Feeding

Diverse bedieningen Rotterdamse haven

Foto's (Rob van der Rest) Boven: De RRF 25 heeft op de goederensporen een lange, bij de firma Koole beladen, trein aangekoppeld en wacht op het vertrek nadat de trein gecontroleerd is. Het is 17.57 uur als de foto gemaakt wordt. Ik wacht op zijn vertrek en heb een fotostandpunt ingenomen op een kleine brug (foto onder). Na een kwartier wachten zet de trein zich in beweging en rijdt richting Pernis, de laagstaande zon beschijnt daarbij mooi de trein en een stukje van de installaties van de Shell aan de rechtzijde.  Rotterdam, Vondelingeweg, maandag 18-03-2019.

De dinsdag erna was ik op pad in de middag en vroege avond.

Foto (Rob van der Rest) Vanaf de Merwedeweg is op de Moeselweg een met ethanol beladen trein in beeld gekomen die de wagens op de sporen van Europoort gaat achterlaten. De RRF 18 heeft de ketelwagens van Millet aan de haak, een prachtige wagenset.  Rotterdam Europoort, Moeselweg, dinsdag 19-03-2019.

Foto (Rob van der Rest) Had ik op de 18e het ophalen van beladen ketelwagens gefotografeerd, bij toeval kwam ik op weg naar huis de RRF 21 tegen op weg naar de firma Koole met een lange set lege ketelwagens. Net als de avond ervoor zocht ik het fotoplekje op de brug op. Hiervandaan is veel te zien, rechts een stuk van de Botlekbrug , daarnaast de heftorens van de Spijkenisserbrug met daarachter de hoogbouw van Spijkenisse en natuurlijk ook de Oude Maas. Links bevinden zich installaties van Shell Pernis.  Rotterdam, Vondelingeweg, dinsdag 19-03-2019 om 18.12 uur.

Na het plaatsen van de wagens op de sporen bij Koole wacht ik op de terugkomst van de loc.

Foto's (Rob van der Rest) Boven: De zon geeft nog een héél klein beetje licht als ik de loc fotografeer op de hoek van de Venkelweg en de Vondelingeweg. De rangeerder bediend de overwegsignalering en kijkt gelijk of ik geen gekke dingen doe. Onder: Nadat de RRF 21 aan me is voorbijgereden fotografeer ik deze nog een keer van de achterzijde op zijn weg naar de sporen van Pernis. Het is inmiddels 18.45 uur, de maan staat al aan de hemel (links boven op de foto) en ik ga verder naar huis.  Rotterdam, Vondelingeweg, dinsdag 19-03-2019.