www.sporen-met-rob.nl

Allerlei, Deel 12

Hoeven en Zevenbergen, 10-06-2019

De spoorlijn tussen Moerdijk en Roosendaal heeft heerlijke plekjes om te fotograferen. De Intercity van Amsterdam naar Vlissingen rijdt er elk half uur, de sprinter tussen Dordrecht en Roosendaal op werkdagen ook, in het weekend zien we die ééns per uur. Op doordeweekse dagen rijden er ook wat goederentreinen naar Roosendaal en Sloe en als het dan mooi weer is kan je rustig genieten van de fraaie omgeving. Het riviertje de Mark ligt dichtbij waar deze foto's gemaakt zijn. De eerste foto maakte ik in een stukje van de Gemeente Hoeven, gelegen tussen Zevenbergen en Oudenbosch. 

Foto (Rob van der Rest) NS FLIRT FFF-3 stel 2222 is als trein 5943 onderweg van Dordrecht naar Roosendaal. Hoeven 09-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) Een half uur later ben ik aangekomen in Zevenbergen. Het in 1854 gebouwde stationnetje kreeg al snel een verbouwing, in 1885 kwam er een verdieping op. De stationsrestauratie heeft tegenwoordig de naam 'Happy Dees'. Het station wordt (buiten het restaurant) in hoofdzaak als woning gebruikt met enkele lokalen voor de stationsdienst. Opname 09-06-2019.

Foto (Rob van der Rest) De spoorzijde van het station zier er al even fraai uit. Terwijl de sprinter van Dordrecht naar Roosendaal aankomt als trein 5947 met treinstel 2210 wachten diverse reizigers totdat ze in kunnen stappen. Het sein aan de rechterzijde toont groen, oppassen dus als fotograaf want tijdens deze stop komt de Intercity voorbij van Vlissingen naar Amsterdam CS. Station Zevenbergen 09-06-2019.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------