www.sporen-met-rob.nl

Allerlei, Deel 11

Herfst op de Merwede-Linge lijn...

En van de fraaiste lijnen om te fotograferen is de Merwede-Linge lijn, zeker in de herfst een bezoek meer dan waard, maar ook in het voorjaar in de bloesemtijd, niet te versmaden. In de herfst van 2015 reisde ik een dag per trein over de lijn van Dordrecht tot Geldermalsen. Ik stapte op vrijwel alle stationnetjes wel een keer uit, enkele opnamen daarvan zitten in deze kleine serie. Arriva is de vervoerder.

Foto (Rob van der Rest) Arriva stel 407 is op weg van Dordrecht naar Geldermalsen en arriveert daarbij op station Hardinxveld-Giessendam.  Opname op 31-10-2015.

Foto (Rob van der Rest) In Boven Hardinxveld stapte ik ook even uit. Rechts ligt het station, links een fraaie boerderij met daarachter een aantal windmolens en de sporen van de Betuweroute voor het goederenvervoer. We zien het vertrek van Arriva treinstel 501 op weg naar Dordrecht.  Opname op 31-10-2015.

Foto (Rob van der Rest) Hier is de herfst goed te zien, het perron is voor een deel schoongemaakt van bladeren, op het nauwelijks gebruikte deel liggen ze nog volop. De laagstaande zon zorgt voor lange schaduwen en een beetje nevelige achtergrond. Herfst ten top. Ook op deze foto is het Arriva treinstel 407 weer op de foto te zien, enkele uren later dan de eerste opname die ik maakte. Station Leerdam op 31-10-2015.