www.sporen-met-rob.nl

Allerlei, Deel 10

Station Kapelle-Biezelinge

Foto's (Rob van der Rest) De 'Zeeuwse lijn' telt vele mooie fotoplekjes en stationnetjes. Hoewel het reizigersverkeer uitsluitend met het materieel type VIRM uitgevoerd wordt loont het zeker de moeite om hier eens te gaan kijken. Wachtend op mijn volgende trein richting Roosendaal fotografeerde ik de binnenkomst van de IC 2232 (Amsterdam CS-Vlissingen) met stel 8736. Gauw liep ik ook nog even naar de voorkant van het stationnetje en maakte onderstaand plaatje. Het station werd gebouwd in 1863 en na enkele verbouwingen ziet het er nu zo uit. In 1999 werden de loketten gesloten. De beide foto's werden gemaakt op 26-06-2018.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spanje, Santa Susanna.

Foto's (Rob van der Rest) Net buiten het plaatsje Malgrat/Santa Susanna, richting Pineda heb je een groot strand met langs de weg fraaie palmbomen. Op de bovenste foto zien we de stellen 332M en 045M die onderweg zijn naar eindpunt Macanes op 02-06-2012, op de onderste foto heb ik dezelfde plek weer opgezocht maar dan op 24-10-2014. Stel 139M is in de kleuren van Rodalies en stel 225M in die van de Renfe, zij gaan richting Barcelona.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Station Mürlenbach (DB)

Foto (Rob van der Rest) Op zaterdag 26 mei 2018 maakte ik per auto een tochtje langs de spoorlijn tussen Bitburg-Erdol en Gerolstein. De spoorlijn is de gehele tijd te volgen en ik maakte dan ook de nodige opnamen, vooral van de stationnetjes langs deze lijn. Eén van die stationnetjes is dat van Mürlenbach, gelegen in de directe omgeving van Gerolstein. Het station zal, net als de andere stations langs deze lijn, rond 1870 in gebruik zijn genomen. Het fraaie gebouw is gelukkig bewaard gebleven, treinen stoppen er ieder uur op een nieuw aangelegd perron waarvan links een stukje te zien is. Het witte gebouw rechts behoord niet tot het station.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Siemens Vectron van LTE...

Foto (Rob van der Rest) LTE beschikt over 4 machines van het type Siemens Vectron (stand 08-05-2018). 3 van de locs hebben een fraaie bestickering. 2 zoals hierboven met de tekst : From 2C2 Carbon-Dioxide free. De 193 263 heeft de stickers zoals hierboven beschreven. We zien de loc met een volledig beladen containertrein op 17-04-2018 bij Hengelo-Oost op weg naar Bentheim. 

Foto (Rob van der Rest) De LTE 193 232 is de 100ste door ELL (European Locomotiv Leasing) verhuurde machine. Hij heeft dan ook een zeer fraaie bestickering met prominent erop het cijfer 100. Verder staat er op de zijwand een landkaart met het tracé van Rotterdam naar Constanta. Ook zijn er de volgende teksten op te zien: FROM PORT2PORT, The FLIJING DUTCHMAN, LOGISTICS 4LEGENDS en natuurlijk het logo van LTE. Ik fotografeer de slecht beladen containertrein thv. Barendrecht Vrijenburgweg op 08-05-2018 op zijn weg richting Kijfhoek.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Railion 232 904-3...

Foto (Rob van der Rest) Het glimt...prachtig zoals de Railion 232 904-3 er uitziet als deze mij met trein 42751 passeert bij Dordrecht Zuid. Opname op 18-04-2007.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voormalig station Goor...

Foto's (Rob van der Rest) Hoe leuk is het als oude stationnetjes niet direct tegen de vlakte gaan als het gebouw niet meer in functie is. O.a. op de lijn Zutphen-Almelo vind je ze nog zoals deze bij het plaatsje Goor. Het gebouw werd in gebruik genomen op 01-11-1865. In 1904 werd het nog uitgebouwd met een vleugel aan de rechterzijde. Tegenwoordig is het in gebruik door het Goors Historisch Museum. Het is fraai onderhouden en op het perron is ook nog de handelinrichting te vinden voor het bedienen van de vroegere klassieke beveiliging. Het is de moeite waard om er eens een kijkje te nemen. Opname op 17-04-2018.

Foto (Rob van der Rest) Treinen stoppen er nog steeds, tegenwoordig gereden door vervoersbedrijf Keolis. In beeld trein 31245 (een Lint 2 nr.36) van Zutphen naar Oldenzaal tijdens zijn stop in het station. Goor 17-04-2018.